2014

Onderwerp 2014

 

In onze allereerste stoet als AKV hebben we gekozen voor volgende onderwerp :

 

"In 2015 go giejl de weireld z'hoeiren en zien. Dees extravagante trees go ten gallet geven in space. Ere soundcheck, g'hoeird het goed, bringt ze dees joor in den Oilsjterse stoet. Per bubbel nor de moon, zoei loten weir ons goon!"

 

De deelname aan onze eerste stoet was een hele belevenis.

 

Wat vooraf ging : de 3 kleine wagentjes die de dansers gingen begeleiden konden we nog in de loods bouwen, de grote wagen is echter in openlucht gebouwd.

De 2 trekkende voertuigen zijn pas midden januari aangekocht kunnen worden. Met man en macht werd tegen de klok gewerkt om toch nog met een degelijk kostuum en wagen in de stoet te kunnen meerijden. Veel slapen was er de laatste maand niet bij. De weersomstandigheden speelden de laatste week in ons nadeel. Zo is de grote wagen gespoten geweest tijdens regenbuien...de afwerking kon dus wat beter maar kom. We waren al bijzonder happy dat we als officiële akv mee konden rijden in de stoet.

 

Zaterdagavond voor carnaval verplaatsten we de wagens naar een nabijgelegen firma vanwaar we makkelijker naar de vorming zouden kunnen rijden. Daar aangekomen bleek een achterband lek te staan van onze kleine trekker. Noodreparatie werd uitgevoerd, met dank aan André , hopende dat de herstelling de stoet zou doorstaan.

 

Zondagochtend van carnaval dan het grote moment, op naar de vorming van de carnavalstoet vanuit Nieuwerkerken. De achterband bleek voldoende hersteld, batterij toch nog even aan de starter gekoppeld...en op weg. Ondanks dat de kleine trekker een volledig onderhoud had gekregen, bleek er toch nog ergens een probleem te zijn. Liefst 3x viel de trekker stil. Laatste maal was in bergop rijden op viaduct in Aalst. Geen lachtertje om dergelijke naar boven te duwen. Grote wagen dan de kleine trekker en co op sleep laten nemen. Ondertussen reeds de eerste schade gehad. Tijdens de vorming nog aan motor aan het werk geweest van de kleine trekker maar probleem werd niet gevonden. We hebben dan een moeilijke knoop moeten doorhakken en de kleine trekker op sleep laten nemen door de grote wagen. Dit betekende dat de elektriciteitsleidingen, volledige muziekinstallatie en lichteffecten in de grote remorque bij de generatice dienden geplaatst te worden. Helaas zagen we daardoor onze special effects (gekleurd licht op plastic kostuums en lasertekeningen op grond bij dansers) in rook opgaan. Komt daarbij dat "de neus" van onze grote wagen er heel kaal uitzag. Soit, de zondagstoet hebben we probleemloos uitgelopen/gedanst. Tijdens de vorming van de maandagstoet werd dan het probleem met de kleine trekker opgelost dankzij de hulp van de vrienden van AKV Bedesterd (dikke merci gasten) . 's Maandags reden de 3 kleine wagentjes op eigen kracht achter de grote wagen.

 

De stoetuitslag viel tegen , maar was niet onlogisch gezien de vele pech die we mochten ondervinden. We werden uiteindelijk 44e op 45 kleine groepen. We behaalden 1.008,27 punten ; 190,00 bonuspunten ; wat ons 63,07 % der punten bezorgde. Eindtotaal kwam zo op 1.198,27 punten en een prijzengeld van 259,81 euro.

Een minuut of 2 waren er even bedrukte gezichten, maar al snel gooiden we ons terug in het feestgewoel en was alles terug gerelativeerd :-)

Gratietanders 2014

Foto's copyright Carnavalskoentje - Koen de Vogelaere.

 

http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/